محمدرضا شعبانعلی: «پوست در بازی بهترین دروازه برای ورود به دنیای ذهنی نسیم طالب»

توصیه محمدرضا شعبانعلی خواندن کتاب پوست در بازی

توصیه محمدرضا شعبانعلی خواندن کتاب پوست در بازی

محمدرضا شعبانعلی در مطلبی که برای کتاب «پوست در بازی» نوشته بود این کتاب را بهترین دروازه برای ورود به دنیای ذهنی نسیم طالب دانست.

در بخشی از مطلب ایشان بعد از توضیحاتی که در مورد مسیرهای شناخت تفکر سیستمی و سیستم‌ها می‌دهند، عنوان می‌کنند که:

یه مسیر سوم هم وجود داره برای کسانی که نمی‌خوان وارد جنبه‌های ریاضی و محاسباتی ماجرا بشن و بیشتر در پیِ داشتن بینِشِ سیستمی هستن (Insight). نظر شخصی من اینه که مجموعه کارهای نسیم طالب برای این گروه می‌تونه خیلی مفید باشه. البته پشتوانه‌ی ریاضی نسیم طالب هم کم نیست. اما این هنر رو داره که بدون سنگین کردن مطالب، دستاوردهای مطالعات و محاسبات و تحلیل‌ها رو به زبانی نسبتاً ساده در اختیار مخاطب قرار بده.

قاعدتاً علم، مرز نمی‌شناسه و این مرزبندی‌ها و شاخه‌ها رو ما بهش تحمیل می‌کنیم و این شاخه‌هایی هم که من اشاره کردم، به شدت در هم گره خورده‌ان.

اما هر وقت به این فکر می‌کنم که مثلاً سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران کلان کشور و همین‌طور تحلیل‌گران کشورمون، قرار باشه مبانی علمی سیاست‌گذاری رو بخونن و یاد بگیرن، نمی‌تونم انتظار داشته باشم استرمن یا جفری وست رو از صفر تا صد بخونن و به بحث سیاست‌گذاری برسن. با این حال، میشه امید داشت روزی مجموعه کتاب‌های نسیم طالب رو بخونن و کمی پخته‌تر تصمیم بگیرن.

اگر چه پوست در بازی، اولین کتاب از مجموعه‌ کتاب‌های نسیم طالب نیست، اما فکر می‌کنم برای چنان افرادی، می‌تونه بهترین دروازه برای ورود به دنیای ذهنی نسیم طالب باشه.

محمدرضا شعبانعلی در نظری که برای یکی از خوانندگان وبلاگ گذاشته بود توضیحاتی در مورد چرایی معرفی نسیم طالب می‌دهد که در بخشی از آن می‌نویسد:

کتاب‌های نسیم طالب هم از همین جهت به نظرم مفیده که بارها از زوایای مختلف این مسئله رو به ما نشون میده که چه خطاهایی در تحلیل و قضاوت داریم و در قالب حکایت و مثال و داستان و موردکاوی، تلاش می‌کنه ذهن ما رو برای این‌که بتونیم راهکار خلق کنیم آماده کنه (نه این‌که از بین گزینه‌های موجود، انتخاب کنیم).

 

 

 

 

+ مطلب «کوتاه به بهانه‌ی کتاب پوست در بازی» از محمدرضا شعبانعلی

+ خرید کتاب پوست در بازی

 

3 دیدگاه دربارهٔ «محمدرضا شعبانعلی: «پوست در بازی بهترین دروازه برای ورود به دنیای ذهنی نسیم طالب»»

  1. سلام آقای رمضانی عزیز
    ممنون بابت ترجمه کتاب . این روزها مشغول خواندن این کتاب نسبتا مشکل اما جذاب هستم. امیدوارم بقیه کتابهای نسیم طالب هم ترجمه شود تا افرادی چون من که در حسرت نداشتن توانایی در خواندن متون انگلیسی هستیم بی بهره از آثار این متفکر و اعجوبه عصر حاضر نباشیم. بیش از ده بار کتاب قوی سیاه را خوانده ام .بعد از خواندن قوی سیاه دنیا را طور دیگری می بینم
    بیصبرانه منتظر ترجمه بقیه آثار نسیم طالب هستم
    موفق باشید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *